Anlægsstruktør som erhvervsuddannelse ( EUD )
Anlægstruktør, er en erhvervsuddannelse EUD som er udpeget til fordelsuddannelse, hvilket vil sige at der er stor mangel på arbejdkraft, og der er derfor rigtig gode praktik og jobmuligheder.
Når du tager uddannelsen til anlægsstruktør som erhvervsuddannelse, får du et svendebrevet i hånden - og du kommer direkte i arbejde, for der er hårdt brug for dig derude. Du kan eksempelvis få arbejde hos en privat entreprenør, i en af kommunernes entreprenørafdelinger, eller du kan gå dine egne veje og starte din egen forretning.
På anlægsstruktør som erhvervsuddannelse arbejder du ude stort set hele tiden, og du kommer til at køre både store og små entreprenørmaskiner. Det kan være gravemaskiner, dozere, rendegravere og så meget andet. Det lærer du allerede under uddannelsen.
Under en erhvervsuddannelse til anlægstruktør får du SU under skoleophold, og elevløn på din elevplads.
Grundforløbets 1. del kan tages på alle erhvervsskoler!
Forløbet på en erhvervsuddannelse
Anlægsstuktør er en erhvervsuddannelse og består af et grundforløb på en erhvervsskole, en praktikplads og flere skoleperioder med flere forskellige specialer. Uddannelsen afsluttes med en svendeprøve.
Forløbet på anlægsstuktøruddannelsen på 4 år og 6 måneder.
Grundforløbet foregår på en erhvervsskole hvor du lærer om teori og generelle principper, samtidig med, der er praktiske opgaver som hører til uddannelsen.
Praktikforløbet foregår normalt på en arbejdsplads, hvor du bliver trænet i virksomhedens arbejdsopgaver. Praktiktiden kan dog foregå som skolepraktisk på en skole, hvis du ikke har fået en læreplads ved hovedforløbets afslutning.
Her kan du se en liste af virksomheder, som søger en elev lige nu.
Krav, når du vil have en erhvervsuddannelse
Adgangskrav til grundforløbet: Folkeskolens afgangseksamen eller tilsvarende med karakteren 2 i dansk og matematik. Særlige krav ved overgang til hovedforløbet.
Økonomi: SU eller elevløn. Andre regler for voksenlærlinge
Varighed: 4 år - 4 år og 6 måneder
Optagelse: https://www.optagelse.dk/
Du kan blive optaget på uddannelsen allerede efter 9. klasse.
Vil du læse videre?
Med svendebrevet i hånden har du ikke bare virkelig gode muligheder for at komme i job, du har også mulighed for at læse videre til eksempelvis byggetekniker, kort- og landmålingstekniker eller måske bygningskonstruktør, hvis du får lyst til det. Enten med det samme eller efter nogle år på arbejdsmarkedet.
Du kan også vælge at supplere din erhvervsuddannelse med en kloakmestereksamen, der giver et solidt kendskab til drift og vedligeholdelse af rørsystemer samt ikke mindst standarder og lovgivning på området.
Kom i form med Kloakministeren
-
Den med kosten
-
Den, hvor Rasmus driller
-
Den med jomfruen